Ministria e Shëndetësisë mbyll universitetet: Mësimi vetëm online

None

Stafi i PortaliStudentor.al Stafi i PortaliStudentor.al
29 October, 2020

Në një komunikatë për mediat, zëvendësministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Mira Rakacolli, njoftoi mbylljen e universiteteve dhe theksoi se mësimi do të kryhet në distancë.

“Nisur nga vlerësimi i dinamikës së situatës, Komiteti Teknik i Ekspertëve ka vlerësuar se është e nevojshme të merren masa shtesë për të frenuar përhapjen më tej të infeksionit. Në këtë kuadër, në mbledhjen e zhvilluar pak momente më parë, Komiteti Teknik i Ekspertëve ka analizuar situatën, ka vlerësuar situatën në rajon dhe botë, ecurinë e epidemisë në vend dhe kemi vendosur unanimisht që universitetet të zhvillojnë vetëm mësim online. Pra, mësim në distancë pa prezencën fizike për të paktën një muaj, duke vazhduar të vlerësojmë situatën. Kështu, AULA [Sistemi i Menaxhimit të Studentëve] dhe konviktet do të mbeten të mbyllura, deri në një moment të dytë.”

Shtepia Shërbimet Lajmet