Merr Notat e Provimeve te Matures 2024 - PortaliStudentor.al

Si te marre notat e mia te provimeve te matures?

Në këtë faqe ju do të keni mundësinë të kontrolloni notat që keni marrë në provimet e Maturës Shtetëtrore 2024. Procesi i kontrollit të notave është shumë i thjeshtë. Shkruani ID e maturantit në kutizën e mëposhtme dhe më pas shtypni butonin NOTA. Pasi keni shënuar ID e maturantit dhe keni shtypur butonin NOTA, sistemi do t'ju afishojë notën tuaj për provimin e selektuar.

Kur dalin notat e provimeve te matures?

Me poshte do ju paraqesim nje panorame se kur mund te publikohet secila nga notat e provimeve te matures. Vini re qe ky eshte nje parashikim dhe se datat reale te publikimit te notave nuk dihen. Provimet korigjohen dhe me pas notat hidhen ne sistem dhe kjo merr padyshim kohen e vete.

Notat e gjuhes se huaj, notat e anglishtes

Provimi i gjuhes se huaj ose provimi i anglishtes do te zhvillohet ne date 1 qershor. Si i tille, ai kerkon rreth 10-14 dite per t'u korigjuar dhe notat te publikohen. Keshtu qe prisni publikimin e notave nga data 10-14 qershor.

Notat e provimit te gjuhes shqipe dhe letersise

Provimi i gjuhes shqipe dhe letersise, ose njohur ndryshe si provimi i gjuhe-letersise, do te zhvillohet me date 7 qershor. Rrjedhimisht, publikimi i notave te ketij provimi mund te behet nga data 17-21 qershor.

Notat e provimit te matematikes

Provimi i matematikes do te zhvillohet me date 13 qershor, 6 dite pas zhvillimit te provimit te gjuhes shqipe dhe letersise. Ky provim vleresohet si provimi me i veshtire nga maturantet. Notat e provimit te matematikes pritet te publikohen nga data 23-27 qershor.

Notat e provimit me zgjedhje

Provimet me zgjedhje perfshijne disa lende te caktuara, te cilat jane:

  • Notat e provimit te biologjise, matura shteterore 2024
  • Notat e provimit te ekonomise, matura shteterore 2024
  • Notat e provimit te filozofise dhe sociologjise, matura shteterore 2024
  • Notat e provimit te fizikes, matura shteterore 2024
  • Notat e provimit te gjeografise, matura shteterore 2024
  • Notat e provimit te historise, matura shteterore 2024
  • Notat e provimit te kimise, matura shteterore 2024
  • Notat e provimit te qytetarise dhe psikologjise, matura shteterore 2024

Notat e provimeve me zgjedhje do te publikohen ne intervalin 29 qershor - 3 korrik.

Publikimi sa me i shpejte i notave te provimeve te matures

Duke qene se kete vit provimet do te nisin relativisht heret krahasuar me vitin e kaluar, procesi do te kete mundesi qe te mbyllet akoma me shpejte. Ne mendojme gjithashtu se notat do te publikohen akoma me shpejte se vitet e kaluara dhe se parashikimi yne i mesiperm, per shkak se kjo gje eshte pranuar edhe nga Ministria e Arsimit dhe QSHA.

Cfare rendesie kane notat e provimeve te matures 2024?

Notat e provimeve të Maturës në provimin e gjuhës së huaj, gjuhës shqipe dhe letërsisë, matematikës si edhe lëndëve me zgjedhje janë nota që sëbashku formojnë një mesatare të plotë që i bashkangjitet mesatares që ju keni për tre vitet e shkollës së mesme.

Këto nota të cilat ju mund t'i merrni lehtësisht nepermjet sistemit tone, do ju ndihmojne te dini se sa shanse keni te fitoni nje program studimi ne nje nga universitetet e vendit. Prandaj notat e provimeve te matures 2024 jane shume te rendesishme.

Per me teper, notat e provimeve te matures do ju duhen per gjate gjithe jetes tuaj, jo vetem per sa i perket procesit te matures shteterore 2024.

Cilat nga notat ka me shume rendesi?

Nuk ka nje provim i cili eshte me i rendesishem se tjetri. Te gjithe provimet e matures kane rendesine e tyre dhe ju duhet te arrini nje rezultat te kenaqshem ne te gjitha provimet ne menyre qe te maksimalizoni shanset tuaja per te fituar ne universitet.

Thene me thjeshte, ende notat e provimeve te matures kane nje rendesi te madhe per kualifikimin tuaj universitar, sepse ato mbartin nje peshe te rendesishme. Disa universitete llogarisin 50% te pikeve te tyre ne baze te mesatares se ketyre provimeve.

Nje risi e cila eshte vendosur kete vit eshte edhe provimi hyres i mjekesise, i cili do te ndryshoje paksa rolin e provimeve te matures ne aplikimin universitar. Megjithate, edhe duke konsideruar keto ndryshime, matura shteterore ka ende nje rendesi te madhe per te gjithe maturantet dhe notat e provimeve permbejne nje rendesi te larte.

image
Ju nuk keni nje llogari
Regjistrohu ose Hyr