image Njoftim! dërguar tani

Hej! Duket sikur ti nuk ke një llogari

Regjistrohu më poshtë për të përfituar nga gama e gjërë e shërbimeve që PortaliStudentor.al ofron!
Ja sa i veshtire do te jete testi i Matures, sipas MAS
Mbështetur nga:
None

Ja sa i veshtire do te jete testi i Matures, sipas MAS

Postimet e Vjetra
Lexohet për 2 minutë | 0 komente
May 6, 2020, 1:29 p.m.

Drejtoresha e Qendrës së Shërbimeve Arsimore (QSHA) Rezana Vrapi, gjate komunikimit te rradhes, ka konfirmuar se testi i Matures do te ndahet ne 3 nivele, perkatesisht: “Niveli i parë që ka të bëjë me njohjen dhe të kuptuarin. Është 40% e totalit të pikëve të testit. Niveli i dytë ka të bëjë me zbatim dhe analizë. Është sërish 40% e totalit të pikëve të testit. Niveli i tretë është edhe niveli më i lartë i testit (20%). Përgjithësisht kontrollon njohuritë që kanë të bëjnë me sintezën dhe vlerësimin”.

Vrapi thekson se kjo është një skemë, të cilën çdo test i maturës shtetërore është i detyruar që ta zbatojë. Në fund të video-mesazhit, ajo thekson se testet e maturës shtetërore janë të niveleve mesatare.


Komentet

Artikuj të ngjashëm

image
Matura Shteterore 2022
Lexo Tani
image
Kurse Python Tirane - Kurse Python Online - Meso Programim me Python
Lexo Tani
image
Matura Shteterore 2023 - Cdo gje qe ju duhet!
Lexo Tani
image
Ese Për Mësuesen - Ese për 7 Marsin
Lexo Tani
Faqja Kryesore
Lajmet e Fundit
Shërbimet
Menu Kryesore