image Njoftim! dërguar tani

Hej! Duket sikur ti nuk ke një llogari

Regjistrohu më poshtë për të përfituar nga gama e gjërë e shërbimeve që PortaliStudentor.al ofron!
Ja çfarë do të ndodh me vitin shkollor nëse shkollat nuk ha…
Mbështetur nga:
None

Ja çfarë do të ndodh me vitin shkollor nëse shkollat nuk hapen brenda muajit Maj

Postimet e Vjetra
Lexohet për 3 minutë | 0 komente
April 13, 2020, 3:04 p.m.

Që prej momentit që vendi ynë është futur në karantinë si pasojë e Covid-19, të gjitha institucionet arsimore në vend, përfshirë këtu universitetit, janë mbyllur. Natyrshëm, të gjithë nxënësit dhe studentët pyesin veten se çfarë do të ndodhë me pjesën e mbetur të vitit akademik, pasi këtë vit ky i fundit është shtyrë edhe për shkak të termetit të Nentorit dhe janë krijuar boshllëqe të shumta.

Ministrja e Arsimit, Besa Shahini, në një intervistë live për ReportTV, është shprehur se nëse mësimi nuk vijon normalisht gjatë muajit Maj, procesi mësimor do të zgjatet edhe me një muaj, duke bërë që shkollat të mbyllin dyert për nxënësit dhe studentët në Korrik e jo në Qershor siç ndodh zakonisht.

Natyrshëm, mësimi do të rifillojë në muajin Shtator për nxënësit e gjimnazeve. Një pjesë e intervistës: “Ne shpresojmë që do arrijmë të kthehemi në objektet shkollore para fundit të vitit shkollor se do ishte mirë të bënim 1 ose 2 javë para se të mbylljes viti shkollor. Ne po përgatitemi për cilindo skenar, edhe sikur mos të kthehemi në shkollë. Duhet ta mbyllim vitin shkollor, nuk duhet të përsëritim këtë vit shkollor. Edhe pse kemi prindër që na pyesim, rastet individuale edhe do i lejojmë por jo si gjeneratë e tërë. Testet e maturës do të realizohen.  Këto janë qëllimet, duhet të ecim përpara me këtë plan. Nëse nuk arrijmë t’i hapim shkollat në maj, duhet ta shtyjmë pak vitin shkollor. Maturantët i kanë zgjedhur lëndët që duan t’i bëjnë në maturë dhe kanë përzgjedhur ku duan të regjistrohen në fakultet”.

Për gati një muaj tashmë, nxënësit si edhe studentët janë duke zhvilluar mësimin online. Intervista e plote: https://www.youtube.com/watch?v=HEmSDSdqxBE    


Komentet

Artikuj të ngjashëm

image
Besa Shahini: Mbyllet viti akademik
Lexo Tani
image
Matura Shteterore 2022
Lexo Tani
image
Provimet e Biologjise nder vite - Provimet e Matures
Lexo Tani
image
Aplikimi Universitar/ Del data kur maturantet mund te shkarkojne faturen per arketim
Lexo Tani
Faqja Kryesore
Lajmet e Fundit
Shërbimet
Menu Kryesore