Perfundon provimi i gjuhes se huaj i matures shteterore 2023

Sapo ka perfunduar provimi i pare i matures shteterore 2023, ai i gjuhes se huaj.

Stafi i PortaliStudentor.al Stafi i PortaliStudentor.al
01 June, 2023

Sapo ka perfunduar provimi i gjuhes se huaj i matures shteterore 2023. Kete provim e kryen me shume se 30 mije maturante ne gjithe Republiken e Shqiperise.

Ekipi yne ka realizuar zgjidhjen e provimit, deri sa te publikohen skemat zyrtare te vleresimit. Per te pare zgjidhjen e provimit shtypni ketu.

Sipas maturanteve, ky provim ishte i nivelit mesatar dhe brenda programit orientues te hartuar nga ASCAP.

Pavaresisht masave te shtuara te sigurise gjate ketij viti si vendosja e maturanteve ne palestra dhe korridore si edhe monitorimi me ane te kamerave te sigurise, eshte gjetur menyra per te futur telefonin celular ne mjediset e provimit.

Rreth ores 10:30, vetem 30 minuta pas nisjes se ketij provimi, pati nje rrjedhje te tezes ne rrjete sociale nga maturantet brenda ketyre mjediseve.

Parashikohet qe notat e provimit te gjuhes se huaj te publikohen midis datave 10-14 qershor. Notat do mund t'i merrni ne portalin tone online, prane kesaj faqe: Notat e provimeve të maturës

Tashme maturantet po presin provimin e dyte te detyruar, ate te gjuhes shqipe dhe letersise, i cili do mbahet me date 7 qershor.