Program Image
Universitet publik I paverifikuar

Fizikë - Universiteti I Tiranës

Më poshtë mund të shfletoni të gjitha informacionet për degën Fizikë, e cila ofrohet pranë Universiteti I Tiranës.

Kuota në total 90
Mes. e fundit fituese 7.67
2022
Renditja fillestare e fituesit të fundit 119.0
2022
Tarifa vjetore (fillon nga) -

Shanset për të fituar degën

Konkurrenca për këtë degë, 2024

Mesataret e fundit fituese

Raundi i parë, 2022
Renditja fillestare 119.0
Pikët 723.0
Mes. e gjimnazit 7.97
Mes. provimeve të maturës 7.37

Kriteret e pranimit

Kritere mbi mesataren

Mesatare VKM 50% Mesatarja sipas VKM

Kritere mbi lëndët

Fizikë 10% Ndikon: JO Mesatarja e Fizikës nga kurrikulla bërthamë e vitit I dhe vitit II
Matematikë 10% Ndikon: JO Mesatarja e Matematikës nga kurrikulla bërthamë e vitit I dhe vitit II
Kimi 10% Ndikon: JO Mesatarja e Kimisë nga kurrikulla bërthamë e vitit I dhe II
Fizikë 10% Ndikon: JO Nota e Fizikës 12, nga kurrikula me zgjedhje e vitit III
Matematikë 10% Ndikon: JO Nota e Matematikës 12 nga kurrikulla me zgjedhje e vitit të III

Kritere të tjera

Nuk ka kritere të tjera.

Këto kritere janë marrë nga portali shtetëror UAlbania kështu që mund të mos jenë përditësuar me kriteret e këtij viti. Ju lutem kontrolloni këtë faqe vazhdimisht pasi ka universitete të cilat ende nuk i kanë përditësuar kriteret e tyre.

Profesionet e mundshme

Meteorolog
Rroga mesatare: 80 000 Lekë Shanset e punësimit: 15%
Kërkues shkencor
Rroga mesatare: 96 000 Lekë Shanset e punësimit: 12%
Fizikant
Rroga mesatare: 80 000 Lekë Shanset e punësimit: 12%
Inxhinier i përpunimit të të dhënave
Rroga mesatare: 75 000 Lekë Shanset e punësimit: 72%
Mësimdhënës në shkollë të mesme
Rroga mesatare: 65 000 Lekë Shanset e punësimit: 75%
Analist i sistemeve
Rroga mesatare: 75 000 Lekë Shanset e punësimit: 72%
Inxhinier elektronik
Rroga mesatare: 90 000 Lekë Shanset e punësimit: 72%
Këshilltar shkencor
Rroga mesatare: 85 000 Lekë Shanset e punësimit: 10%
Zhvillues i teknologjisë së lartë
Rroga mesatare: 100 000 Lekë Shanset e punësimit: 72%
Inxhinier i materialeve
Rroga mesatare: 70 000 Lekë Shanset e punësimit: 72%