Mesim online apo ne auditor? Zbardhet vendimi i Universitetit te Tiranes

None

Stafi i PortaliStudentor.al Stafi i PortaliStudentor.al
21 October, 2020

Edhe pse ende nuk ka një protokoll të qartë nga Ministria e Arsimit dhe e Shëndetësisë, Universiteti i Tiranës ka marrë disa vendime të rëndësishme sa i takon rifillimit të mësimit në datën 2 nëntor. Mësohet se Universiteti i Tiranës ka vendosur që në 4 javët e para në nëntorit, vitet e para do bëjnë mësim ne auditorë, ndërkohë që për vitet më të larta do të ketë një alternim midis online dhe mësimit fizik në auditorë. Gjithnjë sipas këtij vendimi, për zgjedhjen e mësimit do flitet me pedagogë të lëndës, dhe do të vendoset për mënyrën sesi ai do të kryhet. Universiteti i Tiranës ka miratuar po ashtu dhe rregulloren anti-covid, ku në rast se një student rezulton me COVID-19, i gjithë grupi vazhdon mësimin për 14 dite online. Ndërkohë që në vendimin e UT-së thuhet se administrata duhet të kujdeset që të gjithë studentët të jenë të pajisur me masa anti-covid.