Ja sa i veshtire do te jete testi i Matures, sipas MAS
Cover Image

Ja sa i veshtire do te jete testi i Matures, sipas MAS

Stafi i PortaliStudentor.al Stafi i PortaliStudentor.al
06 May, 2020

Drejtoresha e Qendrës së Shërbimeve Arsimore (QSHA) Rezana Vrapi, gjate komunikimit te rradhes, ka konfirmuar se testi i Matures do te ndahet ne 3 nivele, perkatesisht: “Niveli i parë që ka të bëjë me njohjen dhe të kuptuarin. Është 40% e totalit të pikëve të testit. Niveli i dytë ka të bëjë me zbatim dhe analizë. Është sërish 40% e totalit të pikëve të testit. Niveli i tretë është edhe niveli më i lartë i testit (20%). Përgjithësisht kontrollon njohuritë që kanë të bëjnë me sintezën dhe vlerësimin”.

Vrapi thekson se kjo është një skemë, të cilën çdo test i maturës shtetërore është i detyruar që ta zbatojë. Në fund të video-mesazhit, ajo thekson se testet e maturës shtetërore janë të niveleve mesatare.


image
Ju nuk keni nje llogari
Regjistrohu ose Hyr