Datat e provimeve - Matura 2023 / MAS shpall datat e provimeve për Maturën Shtetërore 2023
Cover Image

Datat e provimeve - Matura 2023 / MAS shpall datat e provimeve për Maturën Shtetërore 2023

Stafi i PortaliStudentor.al Stafi i PortaliStudentor.al
19 February, 2019

Datat e provimeve të maturës 2023 janë shpallur nga MAS.

Këto janë datat zyrtare për provimet e Maturës 2023:
Provimi për gjuhën e huaj do të jepet në datë 1 qershor 2023. Provimi për gjuhën shqipe dhe letërsinë në datë 7 qershor, provimi për lëndën e matematikës do të jepet në datë 13 qershor, ndërsa sa i takon lëndëve me zgjedhje do të jepen më datë 19 qershor.

Provimet e maturës 2023 do të nisin në orën 10:00 dhe do të zgjasin 2 orë e 30 minuta. Sa i takon vlerësimit, sipas urdhrit të ministres Evis Kushi, do të mbështetet në totalin e 60 pikëve. Ato maturantë/kandidatë që do të rezultojnë mbetës në provimet e Maturës Shtetërore 2023, do t’i rijapin provimet në sesionin e dytë.

Bëhet gjithashtu me dije se institucionet arsimore vendore, përgjegjëse për arsimin parauniversitar, do të marrin nga shkolla listat e maturantëve mbetës të vitit shkollor 2022-2023 dhe brenda datës 30 qershor 2023, do t’i pasqyrojnë ato në sistemin elektronik Matura online, sipas udhëzimit që paraqitet më poshtë. Lista e maturantëve mbetës më pas do të dërgohen në QSHA, në format të printuar dhe elektronik


image
Ju nuk keni nje llogari
Regjistrohu ose Hyr