Regjistrohuni Tani

Kyçu

fjalekalim i humbur

Humbët fjalëkalimin? Ju lutemi shkruani adresën tuaj të emailit. Do të merrni një lidhje dhe do të krijoni një fjalëkalim të ri përmes emailit.

Shtoni pyetje

Për të bërë një pyetje, ju duhet të ose të . Regjistrimi është shumë i thjeshtë dhe ju merr vetëm 20 sekonda kohë! Duke u regjistruar ju përfitoni nga shërbimet që ne ofrojmë.

Përgatitu për provimin e Gjuhës së Huaj – Matura Shtetërore

Përditësuar për herë të fundit në 25 Shkurt, 2021

Gjuhe e Huaj – Matura shteterore 2021

Testi i gjuhës së huaj ndërtohet mbi bazën e dy aftësive dhe vlerësimin e njëkohshëm të tyre që janë:

  • të kuptuarit;
  • të shprehurit me shkrim.

Nëpërmjet testit të lëndës “Gjuhë e Huaj”, në provimin e Maturës Shtetërore, nxënësi do të vlerësohet për realizimin e kompetencave gjuhësore të sipërpërmendura.

Përqindja e peshës që zë çdo kompetencë në test është si më poshtë:

  • Të lexuarit dhe të kuptuarit e një teksti të shkruar – 50%;
  • Përdorimi i drejtë i gjuhës (gramatika dhe leksiku) – 28%;
  • Të shkruarit – 22%.

Gjuha e Huaj në Maturën Shtetërore 2021 u testua si lëndë me detyrim, ndryshe nga vitet e mëparshme ku testohej si lëndë me detyrim dhe si lëndë me zgjedhje.

Gjuhe e Huaj – Skema e vleresimit

https://www.ascap.edu.al/wp-content/uploads/2020/04/Gjuhe-e-huaj.pdf

Klikoni siper linkut te mesiperm per te pare skemen e vleresimit te azhornuar me situaten e COVID-19.

Numri i Komenteve ( 4 )

  1. Kur dalin notat e provimit te Anglishtes?

  2. Pershendetje a mund te me drgoni disa pyetje se nuk me dalin te lutem

Lini një përgjigje

BEJ NJE PYETJE