image Njoftim! dërguar tani

Hej! Duket sikur ti nuk ke një llogari

Regjistrohu më poshtë për të përfituar nga gama e gjërë e shërbimeve që PortaliStudentor.al ofron!
Kriteret e mesatares per universitetet - Viti akademik 2022…
Mbështetur nga:
None

Kriteret e mesatares per universitetet - Viti akademik 2022 - 2023

Postimet e Vjetra
Lexohet për 2 minutë | 0 komente
June 4, 2020, 2:21 p.m.

Këto janë kriteret për pranimet në universitete. Një nga kriteret kryesore ka të bëjë me notën mesatare, ku për ciklin e parë të studimeve (studimet e nivelit Bachelor) duhet minimumi 6.5, VKM. Ndërkohë në programet e studimit të gjuhëve të huaja, minimalisht duhet notë mesatare 7.

Në programet e studimit të ciklit të parë “Bachelor”, të cilat japin akses në programet e ciklit të dytë “Master” në fushën e mësuesisë, kërkohet notë mesatare 7.5. Përjashtohen nga detyrimi i plotësimit të kriterit të notës mesatare kandidatët që aplikojnë për t’u pranuar në programet e studimeve dyvjeçare, me karakter profesional, kandidatët që aplikojnë për t’u pranuar në programet e studimeve në fushën e artit dhe të sportit (pra të gjithë ata studentët që duan të studiojnë në Universitetin e Arteve ose Universitetin e Sporteve), si dhe kandidatët me origjinë shqiptare nga Republika e Kosovës, Maqedonia e Veriut, Mali i Zi, Presheva, Medvegja dhe Bujanovci.


Komentet

Artikuj të ngjashëm

image
Provimet me Zgjedhje, Matura 2022 - Modele Testesh dhe Skema Vleresimi
Lexo Tani
image
Përfundon provimi i gjuhës shqipe dhe letërsisë, Matura Shtetërore 2020
Lexo Tani
image
Datat e provimeve - Matura 2022 / MAS shpall datat e provimeve për Maturën Shtetërore 2022
Lexo Tani
image
Provimet e Ekonomise nder vite - Provimet e Matures
Lexo Tani
Faqja Kryesore
Lajmet e Fundit
Shërbimet
Menu Kryesore