image Njoftim! dërguar tani

Hej! Duket sikur ti nuk ke një llogari

Regjistrohu më poshtë për të përfituar nga gama e gjërë e shërbimeve që PortaliStudentor.al ofron!
Datat e provimeve - Matura 2022 / MAS shpall datat e provim…
Mbështetur nga:
None

Datat e provimeve - Matura 2022 / MAS shpall datat e provimeve për Maturën Shtetërore 2022

Postimet e Vjetra
Lexohet për 2 minutë | 0 komente
Feb. 19, 2019, 12:39 p.m.

Datat e provimeve të maturës 2022 janë shpallur nga MAS.

Këto janë datat zyrtare për provimet e Maturës 2022:
Provimi për gjuhën e huaj do të jepet në datë 9 qershor 2023. Provimi për gjuhën shqipe dhe letërsinë në datë 11 qershor, provimi për lëndën e matematikës do të jepet në datë 17 qershor, ndërsa sa i takon lëndëve me zgjedhje do të jepen më datë 24 qershor.

Provimet e maturës 2022 do të nisin në orën 10:00 dhe do të zgjasin 2 orë e 30 minuta. Sa i takon vlerësimit, sipas urdhrit të ministres Evis Kushi, do të mbështetet në totalin e 60 pikëve. Ato maturantë/kandidatë që do të rezultojnë mbetës në provimet e Maturës Shtetërore 2022, do t’i rijapin provimet në sesionin e dytë.

Bëhet gjithashtu me dije se institucionet arsimore vendore, përgjegjëse për arsimin parauniversitar, do të marrin nga shkolla listat e maturantëve mbetës të vitit shkollor 2021-2022 dhe brenda datës 30 qershor 2022, do t’i pasqyrojnë ato në sistemin elektronik Matura online, sipas udhëzimit që paraqitet më poshtë. Lista e maturantëve mbetës më pas do të dërgohen në QSHA, në format të printuar dhe elektronik


Komentet

Artikuj të ngjashëm

image
Skema e Vleresimit – Gjuhe Shqipe dhe Letersi / Matura 2019
Lexo Tani
image
Pyetjet e provimit të Gjuhës Shqipe dhe Letërsisë të pasakta! Lexoni analizën e pedagogeve...
Lexo Tani
image
Mësoni gjuhën e programimit Python
Lexo Tani
image
Matura Shteterore 2022
Lexo Tani
Faqja Kryesore
Lajmet e Fundit
Shërbimet
Menu Kryesore