Lajme

Listat e Plota te Fituesve ne Universitete 2019 – 2020

Pas përfundimit të provimeve të Maturës, të gjithë maturantët kanë aplikuar me 10 preferencat e tyre pranë portalit U-Albania, duke i bërë këta të fundit konkurues për kuotat e alokuara në programet e studimit pranë universiteteve shqiptare. Listat e fituesve janë listat iniciale të të gjithë maturantëve aplikantë në programe të ndryshme studimi në universitetet …
Lajme

Ndryshojnë provimet e Maturës 2019 – Gjuha shqipe dhe Letërsia e ndarë në dy seksione

Provimet e matures 2019 vijnë me ndryshime nga vitet e kaluara, përsa i përket hartimit të tezave të provimeve. Provimi i gjuhës shqipe dhe letërsisë do të jetë i ndarë tashmë në dy seksione dhe do të shërbejë si një mënyrë për të testuar aftësitë e nxënësit dhe jo aftësitë e tyre memorizuese. Pavarësisht ndryshimeve …